Wednesday, October 27, 2010

phrase of the day.

adaptasi dari page seorang kakak ni :P kak apple, kaen amik tau ayat ni! :P

Duhai wanita solehah, jangan risau akan jodohmu kerana muslimin yang bijaksana itu tak terpaut pada wanita hanya pada kecantikan/lirikan manja, pada bicara manja yang menggoda, pada pujuk rayu yang meruntuhkan imannya. Sesungguhnya lelaki itu pemimpin pada wanita. Andai belum sampai jodohmu, anggaplah lelaki itu sedang membina kepimpinannnya bagi memimpin dirimu, kerana pada wanita itu pasti ada kekurangannya & lelaki yang benar-benar layak pasti hadir untuk melengkapkan dirimu.

peringatan untuk diri sendiri khasnya dan untuk semua pembaca blog ni amnya. selamat :D

Tuesday, October 26, 2010

winamp skin!


lawakan skin baru winamp aku ? hahaa. benda dah ada cuma aku je tak explore. bagi aku skin ni lawa. tak tau lah bagi korang. ade colour yg cheerful dari ni tapi striking sangat. buat sakit mata je. 

ni powerpuff punye skin 

yg ni sunflower 


yg ni bubblegum and cream


tu jelah aku nak tunjuk sebab bukan aku sorang ada winamp kan? hahaa. kalau korang2 yg tak tau camne nk set up skin winamp ni, meh aku tunjuk.

bukak winamp player korang. pastu pergi dekat sini.


lepas tu nanti akan keluar macam ni.


korang adjust la dekat tempat yg aku dah highlight kan tu. 

so selamat mencuba :D


Monday, October 25, 2010

OH THE SIMS !


tersebutlah kisah... oh the sims 2... 

tadi aku install-lah game kesukaan seisi adik beradik perempuanku ni kan? adalah dalam 5 jenis the sims tapi kan, HARAM satu pn tak boleh pakai. hampagas betoll. yg the sims 2 tu aku dah install dah pastu bila nak play je, keluar laa pop out windows  kata , insert a correct CD-ROM bla bla bla... sakit hati kan??
the kakak tercinta pn try uninstall and install semula but still the same. so the result is, buy a new one laa. hahaa. tapi game ni tersangatlah best. lagi2 pulak sekarang dah tau cheat game ni. ngeh3. hahaa. seronok woo. smpai tak ingat nak uruskan diri sendiri. hee~~ kalau takde internet pn takpelah bila main game ni. dah2 takleh taip banyak2 sebab bertambah2 stress aku mengenangkan the sims ni. takpe2, lain kali aku beli cd yg baru. ngeh3. tunggu la kau ye..

Sunday, October 10, 2010

9 Siti patut dijadikan contoh

1) Siti Khadijah
- Beliau merupakan isteri Rasulullah s.a.w yg melahirkan anak2 Rasulullah, setia dan menyokong Rasulullah walaupun ditentang hebat oleh org2 kafir dan musyrik, menghantarkan makanan kpd Baginda ketika Baginda beribadat di Gua Hira'.


2) Siti Fatimah
- Anak Rasulullah yg tinggi budi pekertinya. Sangat kasih dan setia kpd suaminya Ali karamallahu wajhah walaupun Ali miskin. Tidur berkongsikan 1 bantal dan kdg2 berbantalkan lengan Ali. Rasulullah pernah b'kata aku takkan maafkan kamu wahai Fatimah sehinggalah Ali maafkan kamu.


3) Siti Aishah
- Beliau isteri Rasulullah yg paling romantik. Sanggup berkongsi bekas makanan dan minuman dgn Rasulullah. Di mana Nabi s.a.w minum di situ beliau akan minum menggunakan bekas yg sama.

4) Siti Hajar
- Isteri Nabi Ibrahim yg patuh kpd suami dan suruhan Allah. Sanggup ditinggalkan oleh Nabi Ibrahim atas suruhan Allah demi kebaikan. Berjuang mencari air utk anaknya Nabi Ismail (Pengorbanan seorg ibu mithali).


5) Siti Mariam
- Wanita suci yg mmg pandai menjaga kehormatan diri dan mempunyai maruah yg tinggi sehingga rahimnya dipilih oh Allah s.w.t utk mengandungkan Nabi Isa.


6) Siti Asiah
- Isteri Firaun yg tinggi imannya dan tidak gentar dgn ujian yg dihadapinya drpd Firaun Laknatullah.


7) Siti Aminah
- Wanita mulia yg menjadi ibu kandung Rasullullah. Mendidik baginda menjadi insan mulia.


8) Siti Muti'ah
- Isteri yg patut dicontohi dan dijanjikan Allah syurga untuknya kerana setianya kpd suami, menjaga makan minum, menyediakan tongkat utk dipukul oleh suaminya sekiranya layanannya tidak memuaskan hati, berhias dgn cantik utk tatapan suaminya sahaja.


9 ) Siti Zubaidah
- Wanita kaya dermawan yg menjadi isteri Khalifah Harun Al-Rashid. Sanggup membelanjakan semua hartanya utk membina terusan utk kegunaan org ramai hanya niat kerana Allah s.w.t. 

dipetik daripada page facebook danish irfan . adakah kita tergolong dalam kalangan "siti" ini walaupun nama kita bukan siti ?


*ape daa aku taip. hee~ nope u'all dapat la something drpd text ni eh ?

Thursday, October 7, 2010

cerita ci ciput came ci copot.

Copot cahabat Ciput. Catu cenje, Ciput cite-cite came Copot cambil cari cengkerik. Ciput cuke cite-cite came Copot cebab Copot cahabat Ciput.
Cemace Ciput came Copot cari cengkerik, Ciput cakcikan catu cahye cerah.
cahye cerah Ciput cakcikan cangat cerah campai Ciput came Copot cilau.
cahaye cerah cube culik Copot. Ciput cangat cuak. Ciput cepat-cepat camba Copot cebelum cahaye cerah cempat culik Copot.

Copot cangat cuak came. Ciput came Copot cepat-cepat cari chelter cambil cepat-cepat cembunyi. Ciput came Copot cembunyi cenyap-cenyap cupaye cahaye cerah cucah cari Ciput came Copot. Ciput cakap came Copot, "chuuu... chuuu...cenyap... cenyap Copot... ". Copot cambung cakap, "Copot cudah cenyap...Ciput cenyap camelah... ". celepas cejam, cahaye cerah cudah chow cebab cucah cari Ciput cape Copot.

Ciput came Copot cangat cuke cebab cahaye cerah cudah chow. Copot cenyum cambil cakap, "Copot cayang Ciput cebab Ciput celamatkan Copot... ". Ciput cenyum cambil chow came Copot... 



Caja cuka cuka.


CECIAN , CIMA CACIH.



hahaa. tersembur tak air liur ? ekekekekk. tadi mase tengah ym, bercerita la pasal sipot dengan bestfren aku si BB . pastu teringat pulak aku ada artikel mengenai sipot tapi dalam konteks humor la kan ? tu yang aku buat entry untuk  hari ni sebab sambutan mengenai cipot ni dekat status aku amat menggalakan . hahaa. so aku harap korang2 tak marah aku sebab air liur masing2 tersembur baca cerita ci cipot ni hekk?? hahaa