Tuesday, March 1, 2011

cik kebod cik kebod.

hahaa. tadi blogwalking dekat blog cikgu jiji pastu terbaca pasal satu cara nak check kebod korang okeh ke tak. hahaa. camni.

1. Buka notepad korang..cari senirik..kalo yang ni pon dah tak jumpe..patahkan lappy korang..
2. Tekan dan tahan tombol shift kiri dan shift kanan.step ni mmg susah..memerlukan teman yang setia..atau kepakaran yang tinggi..cam aku.. sesorang pon dah leh wat..aku letak je batu bata atas shift sebelah kanan....
3. Taip perkataan “the quick brown fox jumps over the lazy dog”. (Ingat tombol shift kiri dan shift kanan jangan di lepas).
4. liaht ape yang korang taip tu..keluar same ke dengan ape yang aku suruh korang taip..ataupon dah ader yang berkurang..jangan panik..teruskan proses ini sehingga akhernya..
5. Semakin banyak huruf yang tidak keluar, maka semakin buruk kualiti keyboard anda.

hahaa. amacam? dah try? okeh lyeah punye jadi cenggini.




okeh laa kot tu? hahaa. button H , M, S, D dgn G tak sehat dah. takleh nak buat gapo. muahahahaa. interesting la natam ni. nanti dapat je lappy@pc, nak test. hahaa. *jakun jakun*



2 responds:

JIJI YU said...

muahaha...ini mmg kepakaranku..pasan2..ehehe

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

@JIJI YU hahaa. baru tau kot yg ni. jakun gile. hahaa.