Friday, April 29, 2011

17 fakta mengenai FACEBOOK





1. Sebanyak 1 dari 13 orang di dunia memiliki akaun Facebook dan separuhnya terus memeriksa akaun mereka tiap hari.

2. Sebesar 2% pencarian Google pada tahun 2010 mengandungi perkataan Facebook.

3. Pada 4 Februari 2004 merupakan hari ketika Mark Zuckerberg melancarkan Facebook ketika masih menjadi mahasiswa Harvard University.

4. Rata-rata terdapat lapan permintaan menjadi teman oleh seorang pengguna Facebook tiap bulannya.

5. Mark Zuckerberg memiliki 24% saham Facebook. Pemegang saham lainnya adalah adalah Microsoft dengan penguasaan 1.3%.

6. Sebesar 25% perusahaan dilaporkan menolak pelamarnya setelah menyelidiki profil Facebook calon pekerja itu.

7. Sebesar 27% pengguna Facebook tak menampilkan status hubungan mereka.

8. Sebanyak 42% pria dan 63% wanita mengaku menggunakan Facebook guna mencari bekas kekasih.

9. Kini, Facebook sudah diterjemahkan dalam 76 bahasa.




pehh online pakai iPad. kelas laa nenek lilian ! 

10. Pengguna Facebook tertua berusia 104 tahun, wanita itu bernama Lilian Lowe asal Wales.

11. Rata-rata pengguna Facebook setidaknya memiliki 130 teman.

12. Kini, Facebook mempekerjakan 1,700 karyawan di 12 negara.

13. Sebanyak 66,168 foto di-tag di Facebook setiap minit.

14. Sebanyak ,176,000 meseg peribadi dikirim melalui Facebook setiap 20 minit.

15. Sebanyak 35 juta orang mengubah status Facebook mereka tiap hari.



16. Sebanyak 38 juta pengguna Facebook mengakses halaman ‘Texas HoldEm Poker’ setiap bulan.

17. Facebook diperkirakan bernilai 32 milion pound sterling. (berapa ringgit malaysia tu kira sendiri lah eh.hahaa)









Sunday, April 3, 2011

oh nenek ku saloma ~~

saloma tu nenek lyeah ? yeke ? hahaa. *jeng jeng jeng* 
tak caya ke? tolong laa. tolong ='(
tolong laa percaya.
ishhh kenapa susah sangat orang nak percaya ni ='(
muka lyeah takde macam saloma ke ??????
erm. takpe laa kalau tak nak caye.
sebab saloma tu memang bukan nenek lyeah pon.
hahahahahahahaa.

takde laaa. lyeah nak cecite, tadi kembur2 (geledah) gerobok (almari) baju mak.
pastu terjumpa laa baju-baju beliau masa anak dara dolu2.
semua stok baju saloma gitu. lyeah pakai pon tak muat =.='
tang pinggul. hahaa. tang pinggang pn ye jugak. 
orang dolu2 ni camne tah maintain badan dorang =.='

lebih kurang camni laa baju mak tu.

haaaa yg jenis2 camni pon ada.

memang lyeah pakai cantik jee (ececey) tapi ada certain parts yang ketatssss. 
hahaa. ada 2 baju kebaya tu, sumpah lyeah pakai ketat gila. macam sarung nangka.
then tanya mak, dia kata baju tu masa dia anak 5 dia muat pakai lagi =.='
ohhh apakah petua beliau. 

erm okeh laaa. nak pegi tengok ABPBH.
start2 tema zaman saloma. macam tau2 je lyeah tengah buat entry pasal ni. hahaa.

daa~~




B.U + N.G.A = B U N G A !

haaa camtu laa nak eja BUNGA wahai adik-adik. cuba eja lagi sekali? B.U buuuuuuu N.G.A ngaaa , BUNGAAAA.

okeh okeh stop merepek 

apehal dengan bunga tu lyeah?

haaa ni yg lyeah nak cecite ni. hahaa. tiba-tiba rasa nak update gambar pasal bunga. tetibe je malam ni jadi minah bunga jap. hahaa. alaa lyeah suka amik gambar bunga sebenarnye. pasal warna bunga ni kan unik2.













okeh tu je nak hapdet.
sekian.
kbye. 


Saturday, April 2, 2011

kawat gigi pengikut?

apakah itu wahai cik lyeah? hahaa. jangan tanya saya, sila tanya pakcik gugel teran-selit. tadi lyeah taip "braces retainer" then dia keluar tu. "kawat gigi pengikut." hahaa. 

okeh, dah kenapa dengan kawat gigi pengikut a.k.a braces retainer tu? kan aritu lyeah cecite retainer lyeah hilang, then kelmarin pegi laa appoinment nak buat baru. semalam baru dapat. YEAYYY!! dah ada retainer ^_^
hahaa. jakun tul dak lyeah ni. 


camni la ghope-nye si retainer tu bila dah pakai.

ni pulak ghope bile tak pakai. hahaa sure ada ramai yang geli nak tengok kan???
haaa ngaku je laa. toksah malu-malu. hahaa.

 lupa lak nak bagitau, retainer ni ada dua, satu utk gigi atas, satu lagi untuk gigi bawah. yg kecik tu utk gigi bawah, yg besar ni utk gigi atas. =D


haaaa ada satu cite lyeah nak cecite ni. tadi lepas dapat je retainer ni kat klinik, lyeah terus pakai. mula-mula memang tak rasa apa. then bila lyeah tengah makan cool blog punye jelly tu, aduyaiii. sakit gigi. hahaa. lyeah terus bukak retainer-nye. dah balik rumah baru pakai. pastu malam tadi pakai, then tidur. sedar-sedar2 je tadi, retainer tu mak dah letakkan atas meja.
persoalannye, bila masa lyeah bukak? hahaa. tu yg musykil tu.

kesian mak, balik2 keje takde orang tlg bukakkan gate, layan dia. hahaa. sebab lyeah dah tidur. tak cukup tidur 2 hari ni. tu yg ganti tidur dari petang tadi sampai kul 1 pagi tadi baru bangun. la ni, takleh nak tidur. 

*siaran tergendala sebentar sebab lupa tengah update blog*

hahaa boleh terlupa  tengah update blog. sejam tergendala. 
okeh laa, nak install game then nak main la game tu.  hahaa.
daa~~~