Saturday, April 2, 2011

kawat gigi pengikut?

apakah itu wahai cik lyeah? hahaa. jangan tanya saya, sila tanya pakcik gugel teran-selit. tadi lyeah taip "braces retainer" then dia keluar tu. "kawat gigi pengikut." hahaa. 

okeh, dah kenapa dengan kawat gigi pengikut a.k.a braces retainer tu? kan aritu lyeah cecite retainer lyeah hilang, then kelmarin pegi laa appoinment nak buat baru. semalam baru dapat. YEAYYY!! dah ada retainer ^_^
hahaa. jakun tul dak lyeah ni. 


camni la ghope-nye si retainer tu bila dah pakai.

ni pulak ghope bile tak pakai. hahaa sure ada ramai yang geli nak tengok kan???
haaa ngaku je laa. toksah malu-malu. hahaa.

 lupa lak nak bagitau, retainer ni ada dua, satu utk gigi atas, satu lagi untuk gigi bawah. yg kecik tu utk gigi bawah, yg besar ni utk gigi atas. =D


haaaa ada satu cite lyeah nak cecite ni. tadi lepas dapat je retainer ni kat klinik, lyeah terus pakai. mula-mula memang tak rasa apa. then bila lyeah tengah makan cool blog punye jelly tu, aduyaiii. sakit gigi. hahaa. lyeah terus bukak retainer-nye. dah balik rumah baru pakai. pastu malam tadi pakai, then tidur. sedar-sedar2 je tadi, retainer tu mak dah letakkan atas meja.
persoalannye, bila masa lyeah bukak? hahaa. tu yg musykil tu.

kesian mak, balik2 keje takde orang tlg bukakkan gate, layan dia. hahaa. sebab lyeah dah tidur. tak cukup tidur 2 hari ni. tu yg ganti tidur dari petang tadi sampai kul 1 pagi tadi baru bangun. la ni, takleh nak tidur. 

*siaran tergendala sebentar sebab lupa tengah update blog*

hahaa boleh terlupa  tengah update blog. sejam tergendala. 
okeh laa, nak install game then nak main la game tu.  hahaa.
daa~~~



0 responds: