Friday, July 27, 2012

Bakti Arjuna Fitri

Assalamualaikum.

indah kan nama tu? Bakti Arjuna Fitri. 

juna,
adalah dari bahasa arab yang memberi makna--
perasaan kami,
udara kami,
atmosfera kami.

bakti arjuna fitri.
bakti;supaya dia berbakti pada ayahbondanya, pada agamanya, pada bangsanya, pada orang2 tua di kelilingnya.
arjuna;supaya dia menjadi pahlawan yang menghormati wanitanya, agar dia menjadi pemberani yang menegakkan apa yang haknya.
fitri;kerana fitrah perkataan fitri itu sendiri-- 'seorang anak yang suci'. supaya dia menjadi hakikat tujuan dikirim ke dunia ini.
 
itulah petikan status daripada page Fynn Jamal or Peri Cenderawasih.

 okay, now, aku nak cerita,  pada 21 jun, pakar cardio kanak2 mengesahkan jantung Juna berlubang.
6 mm. juna masa tu baru berumur sebulan kot. kesian sangat dekat dia.

so, 18 julai haritu, tarikh juna nak operate bypass jantung dia. 

*p/s: photo courtesy dan informasi daripada page Peri Cenderawasih.

ni gambar before operate. tengah pakai baju operation tu taw. haaa.

ni juna lepas operation.

ni masa nak bukak jahitan tu. orang panggil pacemaker ekh?

okay ni gambar latest juna, 26 julai 2012. fynn jamal upload dekat fb dia, pukul 8 malam.


ALHAMDULILLAH. hari ni, juna dah nampak sihat. berkat doa dah sumbangan orang ramai, juna dapat teruskan hidup dia. 

saat ini, tika ini, serius terkejut, ada lagi ihsan dan kasih sayang manusia walaupun kepada orang yang kita tak kenal.
kos utk pembedahan juna ni 35k and kak fynn and husband takde duit sebanyak tu masa nak operate tu. soooo, dekat sini lah, rakyat malaysia, khususnya peminat kak fynn menghulurkan sumbangan untuk juna yg comel ni.
tak sampai 24 jam, dah cukup, malah terlebih cukup utk kos pembedahan tu.

serious rasa apa yg jadi ni, salah satu cara Allah nak tunjuk, yg zaman sekarang ni, ada lagi, ramai lagi orang yg betul2 ikhlas menghulurkan sumbangan macam ni.

sumpah aku terharu tengok. even aku takde sumbangkan pun sebab tau2 je juna dah nak operate, tapi at least, doa dapat aku titipkan buat Bakti Arjuna Fitri.

doa aku utk juna, semoga satu hari nanti, juna akan jadi insan yg paling berguna untuk semua.
paling tidak pun, untuk mummy dan daddy juna.
insyaAllah. amin.


0 responds: