Saturday, July 21, 2012

salam marhaban ya ramadhan :)

*kenapa letak gambar doa buka puasa? sebab baru lepas buka puasa kan. hikhik*

Alhamdulillah bertemu lagi kita dengan bulan puasa ni.
hari 1st puasa, lyeah sambut sorang-sorang.
ye sorang-sorang.
nak balik tiket dah habis. hahaa.
dekat kampus ni rasanya 85% yang balik rumah sebab boleh dikira dengan jari berapa je bilik yang lampunye menyala yg mana menandakan ada penghuni lah kan? *bulan puasa hantu syaiton cuti*


rindunye dengan blog ni. tapi effort nak update blog tu takde. keinginan tu ada.
banyak je entry yg lyeah rasa lyeah nak update tapi malasnye nauzubillah.
kronik dah rasanye penyakit malas ni.

okay ni lyeah nak cerita sikit ni, haritu, 14 julai 2012, fakulti komunikasi dan pengajian,media universiti teknologi mara melaka, kampus alor gajah, ada menganjurkan satu program yang diberi nama 16 Outdoor Photography khas untuk pelajar semester 4 fakulti tu sendiri.

and of course lah lyeah terlibat sebab lyeah kan belajar course tu.
i jadi committee okay (kind of AJK jugaklah)

so let pictures take the words.

lyeah jadi AJK Program, kena jada bahagian attendance.

ni AJK2 program yg lain. aswad and azriee.

MASSCOM : The Answer To Misscommunication.

amin tengah khusyuk shoot gambar.

aswad pun sama.

haa kak ain pun sama. semua nak dapatkan shot yg terbaik.

eeee gelilah semut bebanyak ni. *tapi amik gak gambarnye*

ni lah lecturer COM264 - Photo Communication kitorang. Sir Hakimi Tew.

haaa masa ni tengah rehat. so sesaja nak snap gambar diorang. 
last2 diorang yg snap gambar lyeah. hahaa

shot panning yang PALING lyeah benci sebab satu pun tak jadi.


sunset.

masa ni tak ramai yg nampak matahari ni sebab tersembunyi.
bila sorang dah nampak, semua meluru panjat bukit nak amik shot yg terganggu dek tangki air tu.

night shot - BULB. 
macam momok kan? 
eh i had TWIN ! yeayyyyyyyyyyy~


over-exposed. sebab cahaya lampu dari bangunan library belakang tu.


so sedikit banyak dapatlah lyeah ilmu masa photo camp ni. tapi yg lecturer ni ajar ada berapa je ; 
  • limited exposure
  • extended exposure
  • slow shutter
  • fast shutter
  • panning
  • sunset
  • silhoutte
  • night shot
tu je lah. yg lelain mcm composition ke ape ke, dia suruh common sense. so basically semua tu lyeah dah lepas cuma panning tu lah. pening lyeah.
balik raya nanti nak mintak pakcu lyeah yg photographer tu tolong. nnt kitorang ni menembak sesama.
hahaa. menembak guna camera je taw. bukan senapang gajah.

okaylah,  taip pepanjang tak guna gak kalau orang taknak baca. *ceh padahal takde yg baca pon* 
hahaa.

T-T-F-N ! *tata for now!*

Salam :)



0 responds: